Beauty Color Nails 
NAGELSTUDIO ENSCHEDE, ACRYL, POLYGEL, RUBBERBASE, GELPOLISH, MANICURE & NAIL-ART.  

Tips en Instructies Nagelproducten

WAT ZIJN SOLAR NAGELS EN IS MMA GEVAARLIJK?

Dit artikel is geschreven door: Saida Kouwenhoven - Nagelstylist en eigenaresse ANROSA Nagelstyling & Manicure

“Die Solar nagels, wat is dat nu precies? Ik vind het doodeng!” Op de Beautyspot.nl live edition in september vroegen een aantal dames mij over Solar nagels. Wat is Solar nu precies? En is het echt zo vreselijk gevaarlijk en zelfs kankerverwekkend?

MMA is een heldere, kleurloze, ontvlambare vloeistof met een scherpe geur. De verbinding kan gemakkelijk polymeriseren (het samenvoegen van twee of meer moleculen van dezelfde soort tot een complexer molecuul met verschillende fysische eigenschappen) onder invloed van het licht, hitte, zuurstof, ioniserende straling en katalysatoren.

 


Tips over Acryl & Polygelnagels

 Soms komen je acryl of Polygelnagels los, dit kan gebeuren na een dag, een week of langer. Dit kan verschillende oorzaken hebben. 

Zoals:

  • *Zwangerschap
  • *Hormonale klachten (menopauze)
  • *Medicatie (ja, ook pijnstillers of ontstekingsremmers maar ook antibiotica)
  • *Extreem nagels bijten.
  • *Allergisch voor de uv-gel
  • *Het gebruik van agressieve producten (schoonmaak)
  • *Te lange nagels
  • *Het hebben van ‘ongezonde’ of te vette nagels enz.

Sommige beroepen hebben hiervan meer last dan andere, bijvoorbeeld schoonmaaksters, kapsters etc.
Tips om uw nieuwe set acryl of gelnagels mooi te houden:
De eerste 24 uur na het zetten van de acryl of gelnagels geen kracht zetten met uw nagels, er niet te veel mee in het water gaan,
voorzichtig met zwemmen, haren wassen en goed de handen afdrogen en let op:
Pas na 48 uur zijn uw acryl of Polygelnagels helemaal uitgehard.
Dus liever geen tikkende beweging met uw nagels maken zodat er lifting kan ontstaan. (lucht of zelfs loslaten aan de randjes)
Als je zelf je haar kleurt kan het gebeuren dat de acryl of gel iets verkleurt. Zeker bij sterke kleuren zoals rood, idem bij donker gekleurde nagellak.
Ook kan de nagel vervormen als u deze handelingen verricht binnen 48 uur.
Probeer onnodige druk op uw kunstnagels te voorkomen, door zo veel mogelijk gebruik te maken van de zijkanten van uw vingers.


Kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen zoals: aceton, benzine, terpentine etc. Als u met deze middelen moet werken draag dan rubber handschoenen.

Pas op met agressieve schoonmaakmiddelen zoals: Cillit Bang en Viakal. Uw nagels kunnen hierdoor loslaten.Als u gaat schoonmaken of gaat werken in de tuin draag dan (rubber) handschoenen.Uw acryl of gelnagels zijn niet bedoeld als gereedschap, gebruik ze dus niet om b.v. blikjes open te maken. Zit er vuil onder uw nagels? Gebruik nooit scherpe voorwerpen om dit te verwijderen. U loopt dan het risico dat u de nageltips een klein beetje los maakt. Dit veroorzaakt luchtbellen die de kunstnagel verzwakken. Gebruik liever een nagelborstel om het vuil te verwijderen.Gebruik nooit een schaar of nagelknipper om uw nagels korter te maken. Hierdoor barsten of breken uw kunstnagels. Gebruik daarom altijd een papieren vijl (emery-board) of een white block (polijst blok.) Het is aan te bevelen om een nagelriemolie aan te schaffen waarmee u zelf uw nagelriemen vet houdt. U kunt dit het beste doen vlak voor u naar bed gaat, zodat het product de gehele nacht kan inwerken. Dit zorgt ervoor dat uw nagelriemen in een goede conditie blijven en voorkomt dat uw kunstnagels uitdrogen en verharden. Wanneer er een nagel los zit door bijvoorbeeld heel hard stoten, plak deze bij voorkeur niet zelf maar belt u even naar de salon. Onder het loszittende deel zit vocht door van alles wat u die dag heeft gedaan (douchen, afwassen etc.) Wanneer u zelf de nagel plakt blijft het vocht zitten en kan het dus geen kant meer op. Door dit kan er een schimmel ontstaan en bent u verder van huis.

Er bestaat een fabeltje, dat natuurlijke nagels zacht en dun worden van kunstnagels…

Dit is absoluut niet waar! Als u uw kunstnagels regelmatig laat bijwerken en ze zelf goed verzorgt is er niets aan de hand.
Wanneer u bijvoorbeeld uw acryl of Polygelnagels laat verwijderen omdat u uw eigen nagels terug wil hebben zullen ze uiteraard zachter aanvoelen, acryl of Polygel is een keiharde laag,
uw eigen nagels zijn veel zachter, dat waren ze voor dat u uw acryl of Polygelnagels liet aanbrengen ook al.
Wilt u uw kunstnagels liever toch laten verwijderen? Komt u dan naar de salon
en doe het liever niet zelf. Een hoop mensen gaan pulken aan de nagels en trekken met grof geweld de kunstnagel er af.
Met de kunstnagel trekt u laagjes natuurlijke nagel mee. De nagel die overblijft is dan inderdaad erg dun en de nagelplaat zal dan ook rood van kleur zijn.

Kunstnagels laten verwijderen in de salon is dan wel een extra laatste uitgave, maar u houdt er wel mooie natuurlijke nagels aan over.


 


E-mailen
Bellen
Map
Info